Har du sett en forestilling og vil at andre skal få vite mer om det? Da kan du registrere deg her og skrive om det!

Hva kan jeg skrive om?
Alt av profesjonell scenekunst: for eksempel teater, dans og nysirkus. Det kan enten være noe du har sett på skolen gjennom den kulturelle skolesekken, eller på et teater eller kulturhus. Kanskje du har intervjuet noen om stykket, eller du vil skrive en anmeldelse? På Unge Stemmer kan du skrive de tekstene du vil; for eksempel anmeldelser, tanker, intervjuer og artikler. Kanskje du ble inspirert til å skrive en historie? Om du har laget en liten filmsnutt kan du legge inn det også.

Hva må jeg ha med?
Når du skriver om en forestilling må du ha med tittelen på forestillingen, kanskje hvor du så den og hvem som var med i stykket. Du må også legge med et bilde. Det kan enten være et bilde du har tatt selv, eller et du har funnet på teatrets hjemmeside. Skriv alltid hvem som har hatt bildet, og hvor du har funnet det. For å få flere tips til hvordan du kan skrive og hva som skal med, se her. Når du skriver om scenekunst, har du lov til å mene ting. Likevel er det alltid lurt å følge ansiktsloven: Ikke skriv noe om en person dersom du ikke kunne sagt det samme direkte til denne personen.

Hvorfor dukker ikke anmeldelsen min opp på forsiden med en gang?
Før kritikken din blir publisert vil den gå gjennom redaksjonen til Unge Stemmer. Vi vil gi deg en tilbakemelding, og du kan også stille spørsmål til redaksjonen om du ønsker hjelp til skrivingen. Vi publiserer bare seriøse anmeldelser, og vi vil at du skriver under med navnet ditt. Følg med på mailen din for varsel om tilbakemeldinger.

 Hvem leser det jeg har skrevet?
Unge Stemmer er en offentlig side hvor alle kan lese det som er skrevet. Andre ungdommer som skal se samme forestilling som du nettopp har sett kan være interessert i å lese det du har skrevet. Det samme med kunstnere som har laget stykket, andre som jobber med teater, og de som velger ut hva som skal vises i Den kulturelle skolesekken.

Unge stemmer er i en oppstartsfase. Gi oss gjerne tilbakemelding om det er noe du syns er vanskelig å finne ut av, eller noe du syns burde være anderledes: elin@scenekunstbruket.no.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.